Műkincsvadászat mindenkinek
2015. január 06. / Veres Patrik

Nem csak a műkincskedvelőknek nyújt izgalmas programokat a főváros szívében megrendezett régiség- és dizájnpiactér, az Antik Placc. A számunkra kedves tárgyakon túl jó hangulattal, kis szórakozással és rengeteg lakberendezési tippel találkozhatunk a Bálnában minden vasárnap.

Kereskedők, vásárlók, restaurátorok és szolgáltatók találkozóhelye lett hétvégente Budapest központjában a Bálna. Az Antik Placc egyedi összművészeti esemény, ahol a kiállítók választéka csaknem olyan széles, mint amilyen változatos a látogatók összetétele. Ez a bőség csak az egyik oka a népszerűségnek.
Az Antik Placc több mint egyszerű piactér. Ugyan a tárgyak szerelmesei minden vasárnap hódolhatnak szenvedélyüknek, de azok is bátran ellátogathatnak a piacra, akik egy kis kikapcsolódásra vágy­nak. Kiváló zenészek adják az alaphangot egy kellemes be­szél­ge­tés­hez vagy ismerkedéshez a műkincspiac szakmáival. A Placc be­mu­tat­ja azon művészetek képviselőit, akiknek munkáját csak nagyon ritkán figyelheti meg a nagyközönség. Így lehetett ellesni az aranyozás folyamatát, de kaphatunk akár lakberendezési tippeket is, legyen szó bármilyen enteriőrről.
A felnőttek mellett a gyerekeknek is nagyszerű időtöltést kínál a piactér, bevonva őket az alkotás varázslatos világába. Amíg a szülők kincsvadászatra indulnak, a kicsik saját tárgyaikat készíthetik el a Farbika Műhely segítségével, később pedig a játszóplaccon zsebpénzért akár el is adhatják őket.
Az elmúlt hetek vásárai alapján megférnek egymás mellett a tekintélyt parancsoló műtárgyak, a hatvanas-hetvenes évek retró holmijai és a kortárs művészeti remekek is. Egyvalami azonban közös a Placc kiállítóiban: akár a lakberendezés fiatal és feltörekvő művészeiről, akár a már ismert régiségkereskedőkről beszélünk, a minőség minden esetben a lehető legjobb. Lehet, pont ez a titka ennek a sokszínű antik- és dizájnforgatagnak. Az ezerféle lehetőség mellett egy dolog biztosan garantált: mindenki talál a szívéhez közel álló tárgyat és elfoglaltságot.

Bálna Budapest
(IX., Fővám tér 11-12.)