Mesékbe zárt titkok
2015. január 16. /

Boldizsár Ildikó Methamorphosis meseterápiás módszere segítségével álmodta meg de­cem­ber­ben megjelent mese CD-jének anyagát Kecskés Karina. A lemezre 11 mesét válogatott össze a világ különböző tájainak népmesekincséből, melyek a lélek nyelvén, a mesék szimbólum­rend­szerén keresztül tanítanak már-már veszendőbe menő erényekre.

A mesék előtt népi mondókák, valamint Darvas Kristóf által újra­hang­szerelt és Tatai Vera hangján fel­csen­dülő népdalok nyitják a kapukat: a CD egy, a világ teremtését körüljáró csángó mítosszal kezdődik, egészen pontosan egy Földre érkezéssel, utána pedig áldás következik, a megérkezett köszöntéséül. Mindegyik történet amolyan tanúságtevő fabula, szeretetet, elfogadást, belső erőt hirdet. A Boszorkány lányai című mese például egy tiszta szívvel látó ember történetén keresztül tanít, A szamárfülű királyfi erőt és bátorságot ad önmagunk felvállalására hibáinkkal és gyöngeségeinkkel együtt, a Táncon szerzett királyság című dán mese pedig az életöröm megerősítésére került az albumba.
A CD záró meséje Az első templom című talmud legenda végén egy angyalian tiszta gyermeki hang emeli éteri magasságokba az Áldás című dalt, amit Karina a kislányától tanult. A Waldorf-óvodákban és -iskolákban ezt a dalt szokták születésnapokon egymásnak énekelni a gyerekek. A lemezeladás bevételéből Karináék a moldvai csángó gyermekek meseterápiás gondozását, táboroztatását támogatják.