Óriási siker Az Őrült Nők Ketrece az Átriumban
2015. február 04. /

Júliustól novemberig 32 telt házas előadást produkált Az Őrült Nők Ketrece, a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház nyáron bemutatott „szabálytalan” musicalje. A pozitív közönségfogadtatás mellett a szakmai siker is kétségtelen: számtalan elismerő kritika jelent meg az Alföldi Róbert rendezte darabról.
Az előadás alkotói, bár nagyon bíztak abban, hogy a következetesen végigvitt koncepció és a kivételes színészgárda – élén az elsöprő erejű alakítást mutató Stohl Andrással és Hevér Gáborral – sikerre viszi az előadást, arra nem számítottak, hogy az óriási érdeklődés miatt hétköznap délutánonként, karácsonykor és szilveszterkor is ki kell tűzni előadást. Az alkotók úgy vélik: a titok abban rejlik, hogy a transz­vesztita mulató szubkultúrájában játszódó történetet sikerült úgy kitágítani, hogy mindenki megtalálja benne a maga és mások el­fo­ga­dá­sá­val, előítéletekkel kapcsolatos kérdéseit és problémáit, miközben megmarad, mi több: kézzelfoghatóvá válik a cselekmény sze­mé­lyes­sége. Az előadás a szeretetről, a családról, hazáról, re­mény­ről, hitről, hűségről, tisztességről, felelősségről, össze­tar­to­zás­ról, közösségi élményről fogalmaz meg időszerű kérdéseket. „Mi más adhat reményt, mint hogy a valósággal szembenézünk? Hogy azt megpróbáljuk kezelni és kézben tartani. Hogy az érzelmeinket nem hazudjuk el, a szeretteinket nem áruljuk el, nem csaljuk meg, hogy nem hagyjuk egymást elveszni” – fogalmazta meg a bemutató előtt a rendező, Alföldi Róbert, és az előadás fogadtatása bizonyítja: szerencsére ma sem kevesen gondolkoznak így.
A kivételes sikerű zenés előadás 2015-ben is folyamatosan szerepel az Átrium repertoárján. Stohl és Hevér oldalán Parti Nóra, Mihályfi Balázs, Hullan Zsuzsa, valamint több tehetséges fiatal színész játssza az előadást, mint Józan László, Fehér Tibor, Fehér Balázs Benő, Nagy Dániel Viktor, továbbá Csobot Adél és a Gergye Krisztián tervezte koreográfiákkal fellépő tánckar, a Madárkák.