Körhinta – Nemzeti Színház
2015. március 16. /

Szerelem, föld, házasság, érdekek. Vajon melyik a fontos? A fiatalok boldogsága, vagy hogy – évszázadok paraszti törvénye szerint – egyesüljenek a birtokok, amelyek majd megélhetést jelentenek egy új család számára.

Szerelem? Lehet-e a pillanat boldogságára jövőt építeni? Erősebb a tár­sa­da­lom, a „földhöz a föld törvénye”, a józan ész, mint két ember egy­másakarása?
Vidnyánszky Attila rendező számára a történet személyes és tár­sa­dal­mi szála közül elsősorban a személyes a fontos. A szerelem ereje, hatalma és a beteljesülő szerelemben a jövő lehetősége… Mindazok, akik látták a János vitéz és a Johanna a máglyán rendezését, meg­tapasztalhatták, hogy Vidnyánszky az érzelmek sodró erejét gran­dió­zus színpadi kompozíciókban viszi színre. A nagyszerű szereposztás mellett a produkció dinamizmusáért a Magyar Nemzeti Táncegyüttes felel. Újra műfajokat átívelő, a prózát, a táncot, a zenét egyesítő költői színházi előadás születik a Nemzetiben.
Sarkadi Imre – Fábri Zoltán – Nádasy László művei alapján a szö­veg­köny­vet írta: Vincze Zsuzsa. Rendező: Vidnyánszky Attila. Szereplők: Cserhalmi György m.v., Szűcs Nelli, Ifj. Vidnyánszky Attila e.h., Kiss Andrea e.h., Farkas Dénes.

Nemzeti Színház
02. 20., 19h
Képalá
Farkas Dénes