A Grzegorz Karnas Trio & Lukács Miklós
2015. július 13. /

A Grzegorz Karnas Trio a Jazzforum Budapest vendége volt 2011-ben. A Lukács Miklóssal adott nagy sikerű koncertről felvétel is készült, melynek lemezbemutató koncertjére egy évvel később

került sor a Műcsarnokban. A rendkívül sokszínű, experimentális jellegű, sajátos stílussal rendelkező vokalista különböző formációival bejárta már a nagyobb európai fesztiválokat.
A világhírű BMC Records lemezkiadó 2012 végén jelentette meg a Karnas Trio Audio Beads feat. Miklós Lukács című albumát, amelyen a világszerte ismert magyar cimbalmos vendégszerepel. A lemez nagy sikert aratott a közönség és a kritikusok körében is. Az egyik leg­fon­to­sabb amerikai jazzszaklap, a New York City Jazz Record éves listáján a Best of 2013 Vocal Releases címet érdemelte ki, a legjelentősebb francia jazz havilap, a Jazzman/Jazz Magazin kritikusai viszont a leg­ma­ga­sabb 4 csillagos értékeléssel jutalmazták az albumot. A két kiváló zenész, Karnas és Lukács együttműködése a Vanga című albummal folytatódott 2014-ben. Karnas pedig az elmúlt évek során visszatérő vendég lett a BMC színpadán.

Budapest Music Center (BMC), Opus Jazz Club (IX., Mátyás u. 8.)
07. 30., 21h