20 éves lesz a Fonó!
2015. szeptember 03. /

Ebből az alkalomból prémium koncert- és táncházi sorozattal, új lemezkiadványokkal ünnepel a Budai Zeneház. Szeptember 12-én a szintén jubiláló Artus mozgásszínházzal közösen szervezett, ingyenes Összművészeti nappal indul útjára a 20-as karikával fémjelzett, kiemelt sorozat, majd

olyan vendégeket várnak még ebben a hónapban, mint például szep­tem­ber 19-én a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos, Borbély Mihály és kvartettje, valamint vendégük, a bolgár kaval világszerte elismert virtuóza, Theodosii Spassov. Mu­zsi­ká­juk már közös lemezükön is bizonyította, hogy a Kárpát-medence, a Balkán és a jazz energiái könnyen gyűjthetők egy fókuszba.
A Fonóba persze a koncertek mel­lett a városban különleges mi­nő­sé­get képviselő táncházakba is ér­de­mes ellátogatni, ahol bármikor, kezdőként vagy haladóként, párral vagy pár nélkül egyaránt be­csat­la­koz­ha­tunk megélni, megismerni saját tánckultúránkat. Minden szerdán györgyfalvi (Kalotaszeg) tán­co­kat lehet most tanulni 18.30-tól, majd hajnalig mulatni a legjobb táncházi zenekarokkal és adatközlőkkel.

További infók: fono.hu
XI., Sztregova u. 3.