Édes Anna
2015. október 29. /

„Egy tökéletes cselédlány, aki végül is meggyilkolja a gazdáit.” – Édes Anna alakját Kosztolányi Dezső felesége álmodta meg, aki egy olyan cselédlányra vágyott, aki saját igényeit félretéve minden feladatot szó nélkül végrehajt. Közben eszébe jutott, hogy egy ilyen lányt nem merne a házában tartani, öntudatlanságában kiszámíthatatlanná válhat…

Kosztolányi utolsó és egyben legnagyobb visszhangot kiváltó re­gé­nyé­nek történetét ezúttal a Budapesti Show Színház mutatja be. A darab rendezője, Tóth Ádám és alkotó csapata egy rendkívül izgalmas mu­si­cal­drá­mát varázsol színpadra vadonatúj zenékkel, speciális effek­tek­kel, dinamikus táncokkal és egy újszerű rendezői koncepcióval, melynek nyomán nem várt fordulatokra is számíthat a kedves néző. Vajon hogy jutott el Anna a gyilkosságig, egyáltalán Ő tette…?
A dalok szerzői között feltűnik a Kozmix együttesből ismert Hozsó, Valla Attila és Tóth Ádám szövegei pedig új színt csempésznek az eredeti történetbe. A darab során meglepetésvendégként ta­lál­koz­ha­tunk Nédó Olga, kiemelt nívódíjas hegedűművésszel is.


Millenáris Teátrum
10. 22., 19h
10. 23., 15 és 19h