Virágot Algernonnak – Budapesti Operettszínház, Raktárszínház
2015. november 14. /

Az évad egyik legizgalmasabb története elevenedik meg az Algernon nevű fehér egér és Charlie intelligenciavetélkedője ürügyén a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában. A Daniel Keyes világhírű regénye alapján íródott különleges musical

a szellemileg visszamaradt, 32 éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól, aki miközben egy hatéves gyerek szintjén van, mégis hatalmas elszántsággal és örömmel vesz részt egy or­vos­cso­port kísérletében, mert normális akar lenni. És valóban, egy ope­rá­ció­val meg tudják növelni az intelligenciahányadosát, s a korábban 70-es IQ-val rendelkező férfi megtanul több nyelven, különböző tu­do­mány­te­rületek szakértőjévé válik, sőt, az eljárást kidolgozó orvosokat is lehagyja saját kutatási programjuk elemzésében. Sokan mondják, hogy az ember egy „bonyolult szá­mí­tó­gép”, melynek a winchestere az agy. A Charlie Gordonnal vég­zett kísérlet, az agy-komputer pár­hu­zam kutatásának egyik állomása azonban nagyon keményen teszi fel a kérdést: mikor és meddig szabad elmenni egy emberrel végzett kísérletben? Mennyire kell teljes értékű embernek tekinteni egy ala­cso­nyabb IQ–val rendelkező társunkat, és mennyire tartozunk fe­le­lős­ség­gel mindazért, ami vele történik?
A Somogyi Szilárd rendezte előadásban az Operettszínház sztárjai mellett vendégművészként látható Földes Eszter, míg Charlie sze­re­pé­re Kerényi Miklós Máté készül. További szereplők: Gömöri András Máté, Szabó P. Szilveszter, Nádasi Veronika, Auksz Éva, Kékkovács Mara, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Sipos Imre, Németh Attila.

Budapesti Operettszínház, Raktárszínház
11. 20., 19.30h