8. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle
2015. december 01. /

Idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg a Marczibányi Téri Művelődési Központ a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét, melyre a 2013. január 1. után bemutatott előadásokkal lehetett nevezni.

A  szemletanács tagjainak – Szakall Judit drámatanár, rendező,  Kaposi László drámatanár, rendező, Réczei Tamás rendező és Sándor L. István színházi szakíró – egyöntetű döntése alapján a fesztiválra 14 előadás kapott meghívást, és további 36 darabot javasoltak oktatási és közművelődési intézmények számára meghívásra, megtekintésre.
A versenyprogramba került többek között a Bárka Művészeti Alapítvány Odüsszeusz szemeteslapáton című sikerdarabja, melyben háztartási eszközökkel, pl. tésztaszűrővel és dugóhúzóval adják elő az Odüsszeia történetét, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és a K. V. Társulat drogterápián játszódó, Függésben című előadása, illetve a Kerekasztal Társulás Tükörváros című színházi nevelési előadása, melynek különlegessége, hogy a gyerekek – a színész-dráma­ta­ná­rokkal együtt – végig szerepben követik az eseményeket.

II., Marczibányi Téri Művelődési Központ
11. 09–15.