Virtuózok – Interaktív zenei kiállítás a Várkert Bazárban
2016. január 13. /

A Virtuózok az elmúlt év végén minden várakozást felülmúló sikerrel futott a közszolgálati televízió képernyőjén. A sikeren felbuzdulva született meg az ötlet, hogy egyik fő üzenetüket, miszerint a klasszikus zenét közel hozzák az emberekhez, egy interaktív kiállítás formájában is

bemutassák. A szervezők ebben a formában is szeretnék megmutatni a klasszikus zene régi és új rajongóinak a dallamok sokszínűségét, a zene erejét, egységes nyelvét. Szeretnék megismertetni azt a számtalan lehetőséget, melyet a zene nyújthat azok számára, akik közel kerülnek hozzá. Ezen kívül nem titkolt céljuk, hogy bemutassuk az első széria szereplőit, nyerteseit, hangszereit, a televíziózás vi­lá­gát, hogy kedvet csináljanak a zene tanulásához, élvezetéhez, ki­szé­le­sít­sék az eszközrendszert, melynek segítségével azok számára is kinyílik ez a világ, akik eddig csak egy szigorú elitréteg játékszerének tekintették a klasszikus zenét.
Az esemény kitűnő program iskolás csoportok, valamint családok számára is, bármilyen formában érintettek a zenében. Az interaktív programok modern látványelemekkel gazdagítottak, izgalmasak és moz­gal­ma­sak kicsik és nagyok számára, hogy betekintve a zene csodálatos világába kipróbálják magukat, és megmutassák vagy felismerjék tehetségüket.
A kiállítás két fő témakörből áll. Az egyikben a Virtuózok műsorának legjellegzetesebb tárgyait, fotókat és filmeket lehet megtekinteni, valamint különféle hangszereket lehet megnézni és kipróbálni. A kiállítás interaktív részében lehetőség van egy zenekar dirigálására, kiemelve az egyes hangszereket, de a látogatók a zsűritagok helyébe is léphetnek, címlapfotót, saját kisfilmet is készíthetnek.
A folyamatos interaktív programok mellett hétvégenként rendszeres koncertprogramok várják az érdeklődőket a kiállítás területén, ahol a Virtuózok első szériájának versenyzőivel is lehetőség lesz találkozni, beszélgetni.

Várkert Bazár, Déli Palota
Látogatható 2016 tavaszáig