Everlost
2016. május 12. /

Mire jók a szerencse sütik? Miért van a fény­lények zsebében pénzérme? Egyáltalán, kik azok a fénylények? Hova kerülünk, ha meg­ha­lunk? Kik lesznek ott? Mit fogunk csinálni?

Az Akcelerátus-trilógiával népszerűvé vált Neal Shusterman a kamaszok halállal kapcsolatos kérdéseire kínál kalandregényköntösbe csomagolt alternatívát. Szerinte van egy hely, Everlostnak hívják, és párhuzamosan létezik a mi világunkkal. Varázslatos, ugyanakkor veszélyes vidék. Azok a gyerekek kerülnek ide, akiknek a lelke nem talál nyugalomra, és így egy köztes világban reked: félúton élet és halál között. Fénylelkekként bandákba verődve élnek, és együtt ismerkednek az új világ adta váratlan lehetőségekkel…
Nick és Allie egy autóbaleset után Everlostban ébrednek. Vándorlásuk során rátalálnak Maryre, az elveszett gyerekek királynőjére és különös birodalmára, ahol Nick úgy érzi, otthonra lelt, Allie azonban nem akar az örökkévalóságig itt maradni, ezért kockázatos vállalkozásba fog. Gyakorolni kezdi a bőrtérítés tudományát, melynek során a lelke képes más testébe költözni. Miközben a hősök saját útjukat keresik, Everlostban felbukkan egy irtózatos szörnyeteg, aki McGillnek nevezi magát. Neal Shusterman lebilincselően izgalmas, magával ragadó, letehetetlen könyve életről, halálról mesél, no és persze mindarról, ami közötte lehet.
Tilos az Á Könyvek
344 oldal / 3490 Ft