Szemző-maraton
2016. június 14. /

A Szemző-maratonon a nyolcvanas évek elejétől máig terjedő időszak alkotásai hallhatók, illetve láthatók, amelyekben zene, film és beszélt szövegek a szerző szándéka szerint egységben jelennek meg. A koncert előadói a Takarmánybázis Kreatív Zenei Laboratóriumának tagjai.
Szemző Tibor 1955-ben Budapesten született, a Liszt Ferenc Ze­ne­mű­vé­sze­ti Főiskolán és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult. Az utóbbi két évtizedben főként audiovizuális műveket készít, amelyekben a beszélt szövegeknek és a különböző nyelveken megszólaló emberi hangoknak kiemelt jelentőségük van. Előadóként a 180-as Csoporttal, illetve szólókoncertjei révén vált ismertté, 1987 és 2003 között 13 önál­ló albuma jelent meg főként angol kiadója, a Leo Records gon­do­zásában.
Szemzőt szenvedélyesen érdekli az emberi hang és az instrumentális zene összeillesztése, il­let­ve a különböző hangi rétegek egymásba tolása. Több darabjának fontos eleme a – nem énekelt, esetleg dúdolt – narráció, valamint a különálló rétegekből, „layerekből” összeálló zenei szövet.

www.bmc.hu

BMC – Koncertterem (IX., Mátyás u. 8.)
05. 20. (péntek), 18h