Aranykönyves az Oroszlánkórus
2016. július 17. /

A hat kategóriában meghirdetett Aranykönyv szavazás eredményét május 30-án hirdették ki. Az olvasók 2015 legjobb könyveire szavazhattak. A szépirodalom kategória 1. helyezettje Dragomán György Oroszlánkórus című novelláskötete lett.

A kötet bekerült a Libri Kiadó új díjának jelöltjei közé is. A Libri 46 kiadó 175 szerzőjétől 182 könyvet gyűjtött egy listára, amelyek közül a szakmai zsűri kiválasztotta a tíz legjobbat. A tízes listába Dragomán György novelláskötete is bekerült.
A kötetet az író a fiainak ajánlotta, ami azért nem meglepő, mert a könyv­ben több játékos, gyerekek számára is befogadható írás ta­lál­ható. Ilyen például a Füles fotel, ami egy gyerek szemszögéből íródott, de vannak erősen megrendítő írások is, mint például a Hangdobozok. A szövegek visszatérő motívuma a zene, a különböző zenei stílusok és műfajok. A kötet további különlegessége, hogy a szerző három, nemzetközileg is nagy sikert aratott regénye után jelentkezett no­vel­lás­kötettel. A szövegek egy részét a kötet megjelenésével egy időben hangoskönyv formájában is kiadták.

Dragomán György: Oroszlánkórus
Magvető Kiadó, 2016
256 oldal / 3490 Ft