Coincidance: Szentivánéji álom
2016. augusztus 10. /

A Szentivánéji álomcímű Shakespeare-drámából készült előadást 2012 januárjában mutatta be a kortárs ír tánc nyelvén a formabontás mesterének számító Coincidance társulat Gyulai Júlia koreográfiájával. Az ír sztepp Európa-bajnokainak és a modern tánc kiválóságainak előadása

24 kiváló táncművészt és egy hegedűművészt vonultat fel, amely a Shakespeare-évforduló kapcsán megújult formában nemzetközi turnéra indul.
Szent Iván éjszakáján a látható és a láthatatlan világ határai el­mo­sód­nak. Ilyenkor egy erdőben bármi megtörténhet. Fantáziánk szabad: leg­bel­sőbb félelmeink és legvágyottabb álmaink egyaránt életre kel­het­nek. De bármi is történjék, reggelre már csak az álom marad. És hogy ki felel mindezért? Ki más, mint Puck, a tündérkirály hű szolgálója és bajtársa. A különleges adaptációban Oberon és Titánia vitája sztepp­ci­pő­ben éri el csúcspontját, Lysanderék kvartettjében és a tündérkarban kiváló kortárs táncosok szerepelnek, az athéni munkások pedig ki mások is lehetnének, mint a „falábú” szteppesek.

Városmajori Szabadtéri Színpad
08. 09., 20h