Éjszakai nyomozás - Detektívjáték holdfényben
2016. október 15. /

A Kaland a dzsungelben, a Titokzatos szavanna és a Varázskastély után idén ősszel ismét új interaktív kiállítással lepi meg a családokat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. A kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol egy rejtélyes, éjszakai nyomozás részeseként egy agyafúrt bajkeverő nyomába eredhetnek.
A részvevők kitanulhatják a nyomolvasás és felderítés fortélyait, hogy aztán a nagyterembe lépve, egy éjszakai nyomozás során, a holdfényes kertben kutatva, elemlámpával a kezükben sikerrel gyűjthessék be az árulkodó bűnjeleket és hátrahagyott bizonyítékokat. A sejtelmes hangulatú, félhomályos, képzeletbeli kertben barangolva a kis detektívek megismerhetik az élőlények rejtett, sok meglepetést tartogató éjszakai életét is.
[kep3]
A feladványok megfejtéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz! Ha mindez megvan, kell még mellé egy adag kíváncsiság, logika és kitartás, hogy nyakon csíphessük a furfangos csínytevőt. Ám ha ez sikerül, a jutalom sem marad el! A múzeum több termén végigfutó kiállítás és detektívjáték különleges látványvilággal, trükkös feladványokkal, újfajta játéklappal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. A tárlat az őszi szünetben és az ünnepek alatt is végig nyitva tart!

Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
11. 06-ig