kettős:játék
2017. január 07. /

Február 20-án új ifjúsági előadást mutatott be a Kolibri Színház. Vidovszky György, a nagy sikerű Cyber Cyrano és Delete után ezúttal Jeli Viktória és Tasnádi István, kimondottan a színház felkérésére írt kettős:játék című darabját vitte színre.

A fiataloknak szóló, új előadás színtere a digitális média rejtelmekkel teli világa. A történet – vagy mese – szerint A14 és A15 egy avatar játékoldalon találkoznak, és csak az interneten keresztül tartják egymással a kapcsolatot. Valós életük minden kihívása átszűrődik a virtuális tér élethű világába, egyetlen dolgot, a legfontosabbat kivéve… Ebben a mesében a legkisebb fiú egy idegen országból származó menekült, a toronyba zárt királylány siket, történetük pedig nemcsak a cselekmény szintjén, hanem a valóságban is két külön helyszínen, párhuzamosan játszódik. A közönség egyik része a lánnyal, a másik része a fiúval tart különös alakokkal kísért, párhuzamosan futó útjukon.
Az előadáshoz a zenét Monori András szerezte, a mozgástervező Gyevi-Bíró Eszter. A díszletet Pintér Réka, a jelmezeket Szabó Gergely tervezte, a különleges digitális látványt pedig Zádor Tamás (Glowing Bulbs) és Samu Bence (Binaura) készítette. A főbb szerepeket Bartos Ági m. v., Császár Réka m. v., Fehér Dániel és Nizsai Dániel játssza. Az előadás a Platform Shift+ nemzetközi együttműködés keretében jött létre.

Kolibri Színház
03. 03., 04. és 04. 28., 29.