Breuer újra itthon
2017. március 16. /

A magyar származású, nemzetközi hírű építész és bútortervező, Breuer Marcell és hét további építész-iparművész munkáiból nyílt kiállítás tavaly decemberben az Iparművészeti Múzeumban.

A tárlat programját előadások, szakmai és szubjektív tárlatvezetések, kerekasztal-beszélgetések, workshopok és múzeumpedagógiai fog­lal­ko­zá­sok színesítik.
A 20. századi dizájntörténet kulcsfigurájának számító Breuer Marcell New York-i irodájának gránit tárgyalóasztala mellett a különböző tervváltozatok modelljei, irodájának fotói, továbbá az 1930-as és az 1950-es évek meghatározó építész-iparművészeinek, Molnár Far­kas­nak, Fischer Józsefnek, Kozma Lajosnak, Bierbauer Virgilnek, Kaesz Gyulának, Kovács Zsuzsának és Wágner Lászlónak a dolgozószoba-berendezései, valamint a pályájukat ismertető archív dokumentumok által Breuer modern magyar enteriőr- és bútortervezésére gyakorolt hatása is megismerhető.
Az egykori irodákat idéző fényképek, a tervrajzok és modellek között mozogva betekintést nyerhetünk az izgalmas tervezési folyamatba, a tervezők mindennapjaiba és nem utolsósorban egy sztárépítész életterébe.

Iparművészeti Múzeum
06. 11-ig