Gourmet Fesztivál
2017. május 24. /

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba várja a kulináris kalandorokat.
Az elmúlt években egymás szomszédságában sorakoztak Magyarország legkiválóbb éttermei, így egy kisebb séta közben megkóstolhattuk az egész ország legjobb séfjeinek kínálatát, a trendi vidéki konyháktól a Michelin-csillagos éttermekig. Idén már az országhatárainkon is átléphetünk, a régió kulináris színterének legjavából is jönnek vendégek. Természetesen jelen lesznek a legjobb hazai cukrászdák, borászatok, sörfőzdék, pálinkakészítők és a kézműves élelmiszerek széles választéka szintén megtalálható majd. Míg a korábbi években egy-egy étel került középpontba, tavaly már két alapanyagra fókuszált a fesztivál. Idén saját specialitásaik mellett a mangalicából, illetve eperből készült fogásokkal készülnek a séfek. 
A programkínálatban a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek majd. Itt lesz például az év elején a világ legjobb női séfjének választott Ana Ros, a szlovén Hisa Franko étterem séfje, továbbá a regionális konyha másik jeles képviselője, Wojciech Amaro, aki saját éttermével megszerezte Lengyelországnak az első Michelin-csillagot, a világ legjobb éttermeit számon tartó „The world’s 50 best restaurants” listáján pedig a régió egyik felfedezettjeként szerepel. Eljön Anna Olson, világhírű cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem. Színpadra lép a fantasztikus helyezést elért Széll Tamás és a magyar Bocuse d’ Or csapat is.