Kutatók Éjszakája
2017. október 10. /

Szeptember utolsó péntekén Magyarország ismét csatlakozik ahhoz az egész Európában ünnepelt fesztiválhoz, amelyet Kutatók Éjszakája néven ismertünk meg az elmúlt egy évtizedben.
[kep3]
Az első ilyen eseményen még csak néhány intézmény nyitotta meg kapuit, és szervezett érdekes programokat, tavaly már 46 város közel 200 helyszínén 2000-nél is több program várta a sok tízezer érdeklődőt. Európa-szerte több mint egymillióan vettek részt az ünnepen közel félezer városban, és itthon hozzávetőleg ennyi emberhez jutott el az esemény híre.
Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, ezért leginkább a tizenévesekre számít, a programok vonzóak és elég érdekesek ahhoz, hogy a gyerekektől az idősekig mindenki megtalálja az őt érdeklő eseményeket. A rendezvény során a látogatók beléphetnek máskülönben zárt laboratóriumokba, megismerkedhetnek a tudományos kutatás számos új eredményével, sok helyen játékos formában sajátíthatnak el tudományos ismereteket. Ahogy tavaly, úgy az esemény előtti hétvégén, azaz szeptember 22-én idén is gerillaakciókat tartanak tudományos szakemberek Budapest-szerte, melyeken tudományos kísérletekbe próbálják bevonni az utca emberét.
09. 29.