Impresszum | Előfizetés  
  2024. július 18., csütörtök
Frigyes

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Színes jubileumi programok a Városmajori Szabadtéri Színpadon – „100 éve a Városmajorban”
2022-04. szám

A színház fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli 2022-ben. A centenárium fő attrakciója a szabadtéri színpad saját produkciója: Nyáry Krisztián erre az alkalomra írt darabja lesz, melyet július végén mutatnak be.

A közkedvelt, kívül-belül megújult budai játszóhely több mint hetven produkcióval, különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés és prózai előadásokkal, gyerekprogramokkal, táncelőadással, operettel, Színházi Szemlével, hazai és nemzetközi filmvetítésekkel – valóságos műfajkarnevállal várja majd június és október között vissza­térő és új nézőit.
Júniusban a színes programkínálatot a Szabadtéri Színházak Szö­vet­sé­gé­nek – hagyományteremtő céllal 2022-ben először megrendezett – Találkozója nyitja meg, melyen a szövetség elsősorban vidéki tagjainak kínálatából válogatva láthat a fővárosi közönség tíz emblematikus pro­duk­ciót.
2022. június 9. és 12. között már visszatérő vendégként fogadják a Mar­gó Irodalmi Fesztivált és élvezhetjük programjait.
A Városmajori Szabadtéri Színpad 2022-es évadának alappilléreit igazi csemegéket tartalmazó, színes repertoár alkotja: érkezik a Radnóti Miklós Színház, a Katona József Színház egy-egy előadása, az Orlai Produkciós Irodától többek között ismét látható lesz a Válaszfalak, de új produkciójuk lesz a Vá­ros­ma­jorban a Balkon kilátással és A szív hídjai, illetve egy újabb ősbemutatóval is készülnek. Megjelenik a repertoárban a Szentendrei Teátrum és a Manna Produkciós Iroda közreműködésében létrejött Árvák című előadás is, látható lesz továbbá Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című előadása Thuróczy Szabolcs fő­sze­rep­lésével. Visszatér a városmajori fák alá a Győri Balett társulata, de érkezik a Szegedi Kortárs Balett társulata is. Újra elvarázsolhatja a közönséget Rejtő Jenő megunhatatlan története, A tizennégy karátos autó a Budapest Bár dallamaival, valamint egy fantasztikus koncertszínházi ősbemutatóval érkezik a TRIP Hajó is a nyáron. A nemzetközi hírű Armel Operafesztivál új, különleges produkcióját, egy karanténbalettet mutat be a Városmajorban.
hirdetés

A városmajori nyár – a közönség és a szakma által is – kedvelt színházi eseménye, a Városmajori Szín­há­zi Szemle idén kibővül, nyolc határon túli és vidéki színház előadását hozza el a budapesti közönségnek.
Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Városmajori Szabadtéri Színpad a teljes évadban, a centenárium kiemelt eseményeként Nyáry Krisztián kortárs író erre az alkalomra írt darabját mutatják be július végén. Az intézmény, valamint a park és a környék elmúlt 100 évéről szóló előadást Horváth János Antal rendezi. A jubileumi programokat városmajori séták és meglepetések színesítik.
Olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint az idén is visszatérő Palya Bea vagy a 2021-ben hatalmas sikerű koncertet adó Benkó Dixieland Band. De visszatér Horgas Eszter és Falusi Mariann frenetikus párosa is. Kern András Lövölde tér című produkciójának dalai Hernádi Judit vendégszereplésével csendülnek fel. 2022-ben először lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Honeybeast együttes, illetve Bangó Margit, akit a Swing à la Django kísér koncertje során. Beck Zoli zenekarával, a 30Y-nal tér vissza, az akusztikus Resti koncerten Mucsi Zoltán Kapa lesz a kalauz.
Június 12-én Halász Judit műsora nyitja a gyerekkoncertek sorát. A kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas Kaláka együttes egy páratlan gyerekprogrammal érkezik, a közkedvelt Alma Együttes július 30-i, Kacagó Kukac című koncertjének főszereplői pedig a földgolyó kicsi és nagy, szőrös és csupasz, háziasított és vadon élő állatai lesznek. „Szülinap – Fülinap” műsorával lép fel a Rutkai Bori Banda. A gyerekkoncertek sorát Szalóki Ági műsora zárja augusztus 6-án.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor