Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Időtálló zene
2019-04. szám / Liska Enikő

A The Pontiac együttes 2017 márciusában alakult a gitáros-énekes Nagy Barnabás és a gitáros Kiss Péter ötletei nyomán. A rock, pop és blues elemeket vegyítő együttes tagjai elkötelezettek a
minőségi hangszeres zene iránt, épp ezért a trendeket figyelmen kívül hagyva időtálló dalokat írnak. A zenekar május 3-án megjelenő nagylemezéről, fesztiválokról és a Hangfoglaló Programról beszélgettünk Kiss Péterrel.

A Pontiacról leginkább egy autómárka jut az emberek eszébe. Hogyan esett a választásotok erre a névre?
K. P.: A zenekar nevét egy Tom Waits-dal inspirálta. Sze­ret­jük, sze­rin­tünk a közönség is szereti. Nem zavar bennünket, hogy egy autó­már­ká­val és egy indián törzzsel osztozunk a The Pontiac néven, ettől csak érdekesebb lesz.

Mi teszi jellegzetessé a The Pontiac stílusát?
K. P.: Több különböző zenei stílusból merítünk, szívesen használunk rock, pop és blues elemeket, néha egy kis grunge-os beütéssel. A május 3-án Are You Ready Now? címmel megjelenő első nagy­le­me­zün­kön még metálos vonulatok is felfedezhetőek lesznek.

Mit érdemes tudni az Are You Ready Now?-ról?
K. P.: Leginkább azt, hogy hangosan és sokszor kell hallgatni! A lemez kilenc számot fog tartalmazni, ebből kettőt, a Flyt és a Who-t online már korábban is meg lehetett hallgatni. A dalokat egyszerű, hétköznapi dolgok, személyes történetek ihlették, reméljük, sokan azonosulni tudnak majd a dalokkal. Az ingyenes lemezbemutató koncertünk május 31-én lesz a Robotban, amelyre mindenkit szeretettel várunk!
hirdetés

Kiknek szól a zenétek?
K. P.: Ez egy nagyon jó kérdés, mi is sokat gondolkoztunk rajta. A koncertélményeinkből kiindulva ki­fe­je­zet­ten széles réteget érdekel ez a stílus. A rock és blues elemek miatt az idősebb korosztály is szívesen hallgat bennünket, viszont nem retrót játszunk, hanem friss, kortárs zenét, ezért a fiataloknak is tetszik, amit játszunk. Igyekszünk minél több embert megszólítani, de emiatt nem kötünk kompromisszumokat.

Milyen változásokat hozott a zenekar életében, hogy az NKA Hangfoglaló Program támogatott induló előa­dói közé kerültetek?
K. P.: Már maga a tény, hogy a zenekar kiajánlójába bekerült a Hangfoglaló Program neve, sokat lendített az együttesen. A fesztiválok, klubok szívesebben tárgyalnak velünk, ennek köszönhetően nagyon jó fesz­ti­vál­szezon áll előttünk. Jóval nagyobb figyelem irányul a zenekarra, meghatványozódtak a saj­tó­meg­je­le­néseink, ebben és sok minden másban is a segítségünkre van Bánki Nikoletta és a GrapefruitMoon Records kiadó. Az Induló Előadói Alprogram kétmillió forintos anyagi támogatásának köszönhetően pedig profi körülmények között vehettük fel a videoklipünket és a nagylemezt.

Angol nyelvű dalokat írtok, gondolkodtok külföldi karrierben?
K. P.: Egyelőre itthon szeretnénk felépíteni a zenekart, de tervben van néhány külföldi koncert is. Eddig egy csehországi klubkoncertünk volt, oda is szívesen visszamennénk.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor