Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 16., kedd
Csongor

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Merjünk azok lenni, akik szeretnénk!
2019-08. szám / T. B.

A Hangfoglaló Program ötödik évadának induló előadói között támogatott Dánielfy Gergő és az Utazók zenekar – és annak frontembere – fiatal koruk ellenére hosszú és látványos utat járt már
be a könnyűzenében. A 2018-as A Dalban feltűnt debreceni előadó zenekarával sikerrel koncertezik országszerte. A nyári fesztiválokról és a közelgő lemezmegjelenésről kérdeztük.

A 2018-as A Dal óta sok minden történt veled.
D. G.: Igen, sok minden változott a műsor óta. Nemcsak az azóta mega­la­pí­tott zenekart tekintve, de a személyemet illetően is. Olyan pil­la­na­to­kat kaptam abban a pár hónapban, amit újra szeretnék megélni. A zenekar azért lett Utazók – egyébként a basszusgitárosunk adta a nevet –, mert iszonyatosan sokat utazunk, az ország majdnem minden részéről vannak zenekari tagok. Az Utazók egyébként Mits Márton (szaxofon, zongora), Farsang Gergely (basszusgitár), Orosz Balázs (dob) és Gulyás Barna (gitár).

Lehet egy ilyen zenekarnak hivatástudata, küldetése?
D. G.: Persze, és most a zenekar nevében beszélek. Szerintem a legfontosabb egy zenekar életében a küldetéstudat. Nekünk az, hogy a koncerteken olyan érzéseket adjunk a közönségnek, amiket más zenekartól nem éreznek. Ez nem jó vagy rossz, hanem más. Mi vagyunk, ők vannak. Olyan dolgokról szeretnék beszélni a koncerteken, amik esetleg a hétköznapi életben kicsit nehezebb témák. Merjünk azok lenni, akik szeretnénk! Én sokkal bol­do­gabb vagyok a színpadon, mint a való életben.

Milyen debreceni zenészként országos hírnévre szert tenni? Előny vagy hátrány ma vidékről indul?
D. G.: Elismerést szerezni hosszú évek kérdése. Jó érzés, hogy bárhova megyünk, vannak olyanok, akik szeretik a zenéinket, a szövegeket, és miattunk vannak a koncerten. Személyfüggő, kinek hol jobb, a fővárosban vagy vidéken. Örülök, hogy Debrecenben születtem. Olyan embereket ismerhettem meg, akik reményeim szerint az egész életemben ott lesznek velem.
hirdetés

Rengeteg fesztiválon találkozhatunk a nevetekkel. Koncertzenekar vagytok?
D. G.: Ez volt a tervem, amikor A Dalnak vége lett. Sok fesztiválon ott vagyunk, de még hosszú út áll előttünk. Hiszek a zenekaromban, akik nemcsak szerződtetett session zenészek, hanem a barátaim és zenésztársaim is egyben.

Mik az őszi tervek?
D. G.: Ősszel jelenik meg a lemezünk, ami szerintem sorsfordító pillanata lehet az életünknek. Olyan koncerteket szeretnék adni, amelyek tematikusan építkeznek, mint egy színház. Improvizációnak látszik, de minden meg van beszélve, a fénnyel, a hanggal, egymással. Valószínűleg azért is foglalkoztat ez ennyi­re, mert színművészetire járok. Az lenne a célunk, hogy olyan élményben legyen része a kö­zön­ség­nek, amit nem felejt el egy darabig.

A Hangfoglaló Program ötödik évadának támogatottjai vagytok. Milyen pluszt adott ez?
D. G.: Megtiszteltetés, hogy a Hangfoglaló Program bízott bennünk. Kaptunk támogatást dalokra, videoklipre, és ami fontos, megismerhettük egymást. Ha tanácsolhatok valamit a leendő pályázóknak: hinni kell abban, amit csinálunk, és bízni abban, hogy mi csináljuk a legjobban.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor