Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten
2018. október 16. /

Október 12-14. között ötödik alkalommal rendezik meg a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivált a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Hagyományőrző disznóvágás-bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok, folklórműsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat a 10 hektáros területen.

Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is. A 250-féle háztáji kolbászon kívül disznótoros termékek, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, méz, lekvár és sok más háztáji termék lesz kapható. Csupa boltban nem kapható kézműves finomságok, melyeket közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni. Pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok itatják majd kiváló minőségű italaikat.
Ha már „disznótoros” a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a szokásos 100% hagyományőrző módon végzett disznóvágás és disznó-feldolgozás bemutatók sem.
A Disznótoros Kolbászfesztivál a családok ideális rendezvénye. Mint ilyen, rengeteg gyerek és felnőtt programmal várják a látogatókat. Ingyenes gyerekprogramok: állatsimogatók, népi játszótér, légcsúszda, ugrálóvár, íjászat, jurta, arcfestés, népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, terepasztal- és vasútmodell-kiállítás. Idén először rendezik meg a fesztiválon a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítást.
Ingyenes felnőtt programok: mozdonyforgatózás, oldtimer autó és motor kiállítás, teakfa vasúti kocsi látogatás, oldtimer traktor és stabil motor interaktív kiállítás. Egész nap folklórzenei és néptánc előadások lesznek a színpadokon. Pénteken „Disznótoros mulatság”, szombaton „Bulizik a mozdonygarázs”, vasárnap „Nosztalgia táncdalest” keretében nótázhat együtt a közönség a régi klasszikusokkal, bulizhat a hagyományőrző mulatós zenekarokkal, valamint néptánccsoportokkal együtt táncolhatnak a gyerekek a táncházi előadásokon.

A Kolbászfesztivál kulturált kikapcsolódást nyújt a családoknak, bőséges gasztronómia kínálatot az ínyenceknek és felhőtlen mulatozást a nosztalgiazene-kedvelőknek.

www.kolbaszfeszt.hu, www.facebook.com/Disznótoros Kolbászfesztivál

Magyar Vasúttörténeti Park
XIV., Tatai út 95.
10. 12-14.