Budapesti Tavaszi Fesztivál az Opus Jazz Clubban
2016. Április 09. /

Április 9-én a kiemelkedő szólista és zeneszerző, a francia szaxofonos Emile Parisien Out of Land című anyagát bemutató turnéja keretében lép fel az Opus színpadán, egy neves zenészekből álló nemzetközi csapattal kiegészülve.

A koncerten a szintén francia harmonikás-zeneszerző Vincent Peirani, a legkülönbözőbb énektechnikákat használó, svájci Andreas Schaerer és a német zongorista, Michael Wollny játéka társul Parisien több forrásból inspirálódó zenei világához.
A nagybőgő Paganinijének is nevezett Renaud Garcia-Fons Linea del Sur formációját hallhatja a közönség április 12-én. A katalán származású francia nagybőgős a klasszikus, a jazz és a világzene között járja egyéni útját. Nagyszerű amerikai és európai jazz­mu­zsi­ku­sok társaságában mélyedt el a rögtönzött zene világában, a spanyol flamenco pedig arra ösztönözte, hogy ezt a különleges, tem­pe­ra­men­tu­mos zenét nagybőgőn is megszólaltassa.
Április 18-án a szintén francia Henri Texier Hope Quartet koncertje lesz hallható az Opus Jazz Clubban. Henri Texier az 1960-as években induló jazzgeneráció szimbolikus figurája, neve elválaszthatatlanul összeforrt az európai jazz fogalmával. A párizsi klubok világából induló zseniális muzsikus zenei világa olyan világnagyságok közvetlen hatása alatt formálódott, mint Bud Powell, Kenny Clarke, Lee Konitz, Dexter Gordon, Art Taylor, Don Cherry, Art Farmer vagy Johnny Griffin.

bmc.hu
BMC, Opus Jazz Club (IX., Mátyás u. 8.)
04. 09., 12., 18., 21h