Az ördög – Karinthy Színház
2017. december 29. /

Vajon ki ez a monoklis, gunyoros, titokzatos úriember, aki egy festőműterem foteljéből emelkedik ki, a kandalló lobogó lángjai mellől. Ő Molnár Ferenc, a világhírű író? Vagy csak egyik leg­si­ke­rül­tebb vígjátékának hírhedt címszereplője?
Legyen elég ennyi: ő Az ördög. Akkor jelenik meg, amikor a helyzet a legkényesebben kétértelmű. A gyönyörű Jolán a fiatal, jóképű, szerelmes festő műtermében festeti magát! Fülledt az erotika. Az ördög azt sem tudja, mivé fajul a helyzet. Ám most majd minden kiderül. Ezután Jolán a gazdag, elegáns férje karján egy estélyre megy. Az előkelő társaság a bűn melegágya. Vajon Jolán belépője estélyi ruhát takar, vagy csak a vágytól tüzes, csupasz testét? Csak szereplőink tudják a választ. No, meg minden titkok tudója: a szerző. Aki talán maga Az ördög. A Karinthy Színház régi-új bemutatóján minden lepel lehull. Voila!
Balikó Tamás rendezése nyomán színpadra állította: Szabó P. Szilveszter. Szereplők: Schlanger András, Gubás Gabi, Földes Tamás, Szabó P. Szilveszter, Balázsovits Edit, Honti György, Balázs Andrea.

Karinthy Színház
12. 25. és 28., 19h